29: Maribor – Ruška koča Maribor (Stara trta)- spodnja postaja vzpenjače- Bellevue (zgornja postaja vzpenjače)- Mariborska koča- Ruška koča

Areh

Na tej etapi nas po neskončnih kratkih vzponih in spustih v Slovenskih goricah čaka dolg vzpon na glavni greben Pohorja. Pričakujemo lahko popolnoma drugačno naravo, kot smo je bili priča v zadnjih etapah- neskončni gozdovi, razgledi,…

stara trta

Kordek

Izpred Hiše stare trte, kjer je kontrolni žig, se podamo ob Dravi navzgor  do Studenške brvi kjer  prečkamo reko Dravo in mimo Jožefove cerkve zavijemo desno na Studence. Po Pekrski ulici in Kamenškovi ulici se usmerimo proti Pekrski gorci ter po Studenški cesti dosežemo Zgornje Radvanje. Po ulici K mlinu se povzpnemo do gozda in skozenj dosežemo Hotel Arena. Sedaj zavijemo desno in se spustimo do spodnje postaje  pohorske vzpenjače. Sledi klasični vzpon mariborskih kolesarjev čez Kordeka na Bellevue, mimo cerkve sv. Bolfenka, kjer je zgornja postaja vzpenjače.

Do Mariborske koče, ki je tudi kontrolna točka, se povzpnemo preko razglednika, iz katerega ob lepi vidljivosti lahko vidimo večji del Štajerske in okoliško hribovje, kjer se najlepše vidi del Pohorja in hribovje na Kozjak. Do Mariborske koče nas loči še krajši spust in vzpon. Žig se nahaja v koči.

Mariborskaareh1 - Copy

Od Mariborske koče se na začetku po asfaltu in kasneje po makadamu vzpnemo do sedla in po smučarski povezavi nadaljujemo mimo transformatorja in vodnega zajetja proti Ruški koči. Mimo cekve Sv. Areha se pripeljemo do Ruške koče, ki je tudi kontrolna točka- žig se nahaja v koči.

Ponudba

Znamenitosti ob poti

Prireditve ob poti

Informacije o prevozu koles z vlakom/javnim prevozom: tukaj >>

Železniške povezave med Dravogradom in Mariborom so možne samo med tednom (vozni red). Med vikendom je možno potovati med krajema tudi z avtobusom (vozni red)