26: Planinski dom na Resevni – Planinski dom na Boču Resevna - Sv. Uršula pri Dramljah - Klokočovnik - Ljubična gora - Koča Velikonočnica - Dom na Boču

Zapustimo Kozjansko, prečimo vzhodni del Celjske kotline, nadaljujemo po razvodnici med Savo in Dravo ter se za zaključek povzpnemo do Planinskega doma na Boču.

Najprej nas čaka prijeten spust z Resevne in nekaj asfaltne ceste skozi center Šentjurja. Tukaj si lahko ogledamo muzejsko zbirko Rifnik in njegovi zakladi  ali pa Ipavčevo hišo. Po ogledu se spustimo mimo stadiona in pričnemo asfaltni vzpon do cerkve Sv. Rozalije od koder je čudovit razgled na skoraj celoten preostanek naše etape. Z Rozalije se spustimo proti zahodu proti Blagovni. Peljemo mimo ribnikov in potem vseskozi sledimo Knafelčjevi markaciji. Vmes si lahko ogledamo partizansko bolnišnico Zimo in potem nadaljujemo vse do Dramelj. Povzpnemo se na Sv. Uršulo (žig),  kjer je ponovno čudovit razgled tokrat na celjsko kotlino s severne strani. Pot nadaljujemo po markirani poti proti severu, do Grušc, kjer potem nadaljujemo vzhodno proti Klokočovniku (žig), Dolgi gori na Ljubično goro (žig)in preko Pečice proti Dreveniku – žig na Koči Velikonočnici ter koči pod Bočem (žig). Tukaj se lahko okrepčamo in prespimo ter peš opravimo vzpon na vrh Boča, ki ima razgledni stolp s čudovitim razgledom.

 

Ponudba ob poti

 

Znamenitosti ob poti

 • stari trg mesta Šentjur
 • sakralna dediščina

Prireditve na poti

Informacije o prevozu koles z vlakom: tukaj >>

Kolesarska tura je primerna za dostop z vlakom in sicer: pripeljemo se v Šentjur, opravimo vzpon na Resevno (po predlagani poti: Vzpon na Resevno) in se potem z Boča spustimo v Poljčane, kjer je ponovno železniška postaja.

in vozni red Poljčane – Šentjur tukaj >>

29 comments on “26: Planinski dom na Resevni – Planinski dom na Boču Resevna - Sv. Uršula pri Dramljah - Klokočovnik - Ljubična gora - Koča Velikonočnica - Dom na Boču

 1. Včeraj sva s punco prevozila del te etape. Štartala sva v Celju, tako da se je nabralo že dobrih 20 km do izhodiščne točke na planinskem domu na Resevni. Turnokolesrsko pot sva z manjšimi orientacijskimi težavami sledila do Ljubične, kjer sva zaradi pozne ure obrnila po cesti nazaj proti Celju.
  Sledila sva markacijam in spraševala prijazne ljudi za pot. Gospa na Pletovarju nama je pijazno povedala, da nisva prva kolesarja, ki ju je dvoumna puščica pri kamnolomu usmerila na njen vrt:)
  Žiga na Klokočovniku in na Ljubični sta zamenjana, tako da se na Klokočovniku štemplja Ljubična, na Ljubični pa Klokočovnik. Je to šlamparija ali potegavščina, pa vejo samo označevalci:)
  Trasa te nagradi z nekaj znamenitosti in veliko lepih razgledov.
  Lp,
  Marko

  • Sta pa naredila lep krog, kondicija vama ni tuja 🙂 Hvala za opozorila, h gospej na vrt smo že tudi sami zavili – imamo v mislih za markiranje poti. Zamenjava žigov ni namerna, se je zgodila, bomo tudi popravili..

   lp
   Boštjan

  • Zdravo,
   Pot še ni markirana s kolesarskimi markacijami (http://ktk.pzs.si/novice.php?pid=11030) vendar v velikem delu kar sledi markirani planinski poti – toda ni je možno na ta način prevozit. V primeru, da ne uporabljate gps naprav, vam lahko pošljem pot izrisano na zemljevid v PDF datoteki in si jo natisnete – v prihodnosti bodo na ta način na razpolago vse etape.

   lp
   Boštjan

 2. Zdravo..ne ni potrebno hvala…se bomdoma pripravil..malo po kartah..malo po google maps, pa bo. sem iz Celja, tako da si bom pot verjetno razdelil na dva dela…spomladi..oz čim se temperature malo dvignejo…

 3. Na Boču po enem letu še vedno ni žiga. Če ne gre po pošti povejte. Pridemo po njih, s kolesi, in jih razvozimo kjer manjkajo.
  Občutka, ko prideš na točko kjer ni žiga, vam rajši ne opišem.
  Lep pozdrav!

 4. Danes prevozil, kar zahtevna trasa pri teh temperaturah, mogoče manjka kaka oznaka, ker gps malo seka ceste po svoje in se zgubi občasno, sicer pa zelo lepi razgledi.

 5. Lepa etapa, ampak navigacijsko zelo zahtevna. Če ne gledaš kar naprej v ekran prav hitro zgrešiš. Markacij je le za vzorec, pa še te niso na mestih, kjer bi res koristile.

  • Sašo zivjo midva z možem voziva celo STKP. Od Mosta na Soči do Brezic sva se že pretolkla za naprej pa imava velike tezave z gpx-i ker so na precej naslednjih tur ravne crze. Tudi tale za katero si napisal da moraš stalno gledat nama zadnji del kaže naravnost. Ali si imel tudi ti take probleme. Imava Garmin Edge 800 in 830. Zelo boš pomagal z odgovorom. Hvala.

 6. Obema hvala za navodila. Sva na poti tako da sedaj ne moreva kaj dosti narediti. Tam kjer dela dela. Tam kjer ne pa uporabiva kot naju navigira Garmin. Pred odhodom sva nekaj gpxov preverila ne pa vseh. Nekako sva racunala da je to že preverjeno glede na to da pot obstaja že vrsto let.

 7. Jaz uporabljam Android – Huawei P10 z aplikacijo GPX viewer. Sicer med vožnjo ni najbolj praktičen, ampak dela pa zelo zanesljivo. Za mano je že 28 etap, pa tudi zemljevide vseh ostalih sem pregledal in vsi delajo brez težav.

 8. Prevozila v soboto, gpx delal brez problema, je pa bil uporabljen v aplikaciji Wikiloc na telefonu. Garmin je nekako izgubil na kvaliteti sledenja, sem ga imel tudi vklopljenega ( Edge 1000) pa se je izgubljal. Etapa je lepa, tehnično nezahtevna, potrebuješ pa veliko moči za nekaj konkretnih vzponov.
  Na začetku tudi občutek, da je progo delal lokalni župnik ali kakšen ministrant, ker se pelje okrog vsake cerkve :).
  Mogoče kdo ve, če opravlja kdo transfer iz Šentjurja gor do Resevne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *